HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

#48

2006.04.12. 18:12 hank_the_freak

Kemény éjszakán vagyok túl, 4-kor úgy döntöttem, mivel nem tudok aludni, bemegyek a stromatológiára gyökérkezelésre. Most elolvastam az előzőm mondatot, és nagyon hülyén hangzik, olyan, mintha kedvtelésből mentem volna be. Na, ahhoz is kellene egy bizonyos szintű perverzió. Nekem azonban fájt a fogam. A gyökérkezelés undorító dolog, nem ajánlom senkinek. Ha már baj van, inkább húzassunk. Hamarabb is megvan, meg szerintem kevésbé fáj.
Ebből adódóan persze nem aludtam sokat, viszont a mai estét már délután elkezdtem - J. hugom harmadik lett a nyelvtan, negyedik az irodalom OKTV-n. Azért nem semmi, nem? Az irodalmon volt némi zavaró körülmény (valaki, aki azt hitte, a zsűribe való, de az elmondottak alapján egy kukásautó vezetését bíznám rá - maximum), de ez nem jelenthetett komolyabb gondot.
Nekem viszont még egyelőre opponensem sincs. Mármint a TDK-mnak. Az idő meg csak pereg...

Szükségem van egy kis agypihentető olvasmányra. Gondoltam, előkapom a Vízparti Történet második részét, ha már az elsőn keresztülküzdöttem magam. Ez egy XII. századi kínai regény. Ami érdekes benne, az nem is a sztori (epizódok laza egymásutánja, kb. ugyanarra a sémára: a hőssel megpróbálnak kiszúrni - elfogják - száműzik - szabadul - bosszút áll - betyárnak áll), hanem a középkori kínai társadalom félelmetes létbizonytalansága. Ajánlom, hogy mielőtt valaki arra adná a fejét, hogy elolvassa Lao-ce egyébként örökérvényű igazságait a Tao Te King-ben, először olvasson el egy ilyen könyvet. A középkori Kínában valaki fél nap alatt lehetett koldusszegényből gazdag, de gazdagból száműzött is, látszólag minden indok nélkül. A bosszúállóra akkor is hősként néztek, ha kiirtotta rosszakarója feleségét, gyerekeit is, de cselédeit és azok családját is. Az emberek ellenségeiket nem ritkán egyszerűen - megették. Az egyik nagyon jellemző dolog ebből a feje tetején álló világból a kollektív felelősség elve: ha egy gonosztevő nyomára nem akadtak rá, a szomszédságát is meg lehetett büntetni helyette. De ez csak egy abból a rengeteg furcsaságból, ami körülvette a régi kínaiakat. Itt előjön Coelho-nak a sorsba és a világ Zahirjába való belenyugvásról szóló elmélete. Vajon jó-e így ahogy alakultak a dolgok? Jók-e ezek a velünk született szokások? Miért nem kérdezünk rá, hogy vajon volt-e ez másképp? És jobb volt-e? Lám: a kínaiak hasonló anyagból mást hoztak létre, mert elzártan éltek pl. az európai civilizációtól. Mást, de nem feltétlenül rosszat. Legfeljebb olyat, amire egy jóízlésű ember csak megcsóválja a fejét. De aki igazán széles látókörű, az nem lehet jóízlésű!

Már-már azt hittem, hogy a mutogatós ügy és az "ein Volk ein Reich" után nem lehet már zavarosabb, butább és bárgyúbb dologgal előállni a kampányban. Tévedtem. Ráadásul nem Deutsch-Für "Einstein" Tamás és nem is Mikola "Nemzet Orvvadásza" István, sőt még csak nem is Semjén "Szentfazék" Zsolt állt elő vele, hanem a kis Duce személyesen. Orbán Viktor ugyanis arról beszélt, hogy ha a Fidesz hatalomra kerül, jön a nagy tiszai árvíz. Nem csalás, nem ámítás, nem tévedés, bár, mivel a Hír TV-ről van szó, azért egy alapvető kétkedés megfogalmazódik bennünk, ami a hitelességet illeti (a Hír TV minden szavából ugye köbgyököt kell vonni, elosztani 10-zel, és utána még ötször deriválni), de mégis úgy tűnt, Orbán komolyan beszél - már ha egyáltalán tisztában volt azzal, amit mondott. Mert mit is mondott? "A jó Isten csak olyasmivel próbálja meg az embert, amire van esélye, hogy kibírja. Ezért nem próbálta meg szerintem a szocialistákat árvízzel az elmúlt négy esztendő, és úgy látom, hogy bennünket meg ezért próbált meg, és úgy tűnik, hogy az igazi nagy tiszai árat, már hogyha a választópolgárok is így döntenek, ezt mindig előre kell bocsátanom, akkor valószínűleg ismét nekünk kell majd kezelni". Na akkor elemezzük csak! Szóval a szocikat nem teszi próbára az árvíz mert nem állnák ki (lényegtelen apróság hogy a Duna vízszintje rekordot döntött egy hete), ellenben a Fideszt meg direkt szívatná az Isten, na meg vele a magyarokat. Az már tényleg elhanyagolható, hogy az isteni összefüggésekről már megint a 16 éve még csuhásozó Orbán beszél. Szóval ha nyer a Fidesz, jön a nagy tiszai árvíz. Nem én mondtam, Orbán Viktor!

Komolyan, már várom Lendvai Ildikót, ahogy a sajtótájékoztatón mondja: "Lassan mondom, hogy mindenki megértse: nem - lesz - ár - emelkedés." Mármint árvíz. Értitek. Haha.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr14186084

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 186084 2019.05.16. 21:49:05

145 bűnözőt fogott az Egyenlítő! - B1 BLOGCSALÁD

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása