HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Panasz

2008.01.13. 12:20 hank_the_freak

Itt nálunk Magyarisztánban az a helyzet, hogy csak akkor csodálkozunk rá valamire, ha halomban bekövetkezik. Általában az is gyorsan elmúlik, de még ehhez a kis odafigyeléshez is kell egy-két tragikus eset. Nekünk Mohács kell, mondhatnám.
Pontosan ez az eset a gyerekek általi gyerekverés-gyerekszurkálás esetében is. Rögtön égnek áll a hajunk szála, ha az arcunkba kapjuk, hogy igen, meg lehet verni úgy valakit, hogy hazamegy és belehal - és utána két család megy tönkre emiatt - vagy, ami még keményebb, igen, késes gyerekbandák törvény szerint szabadon garázdálkodhatnak a Blahán. Az egyik helyen pénz nincs, a másik helyen meg jó szabályozás.

Itt nálunk Magyarisztánban ugyanis az a baj, hogy a szociális rendszerünk átgondolatlan, Kádár-kori őskövület. Olyan, mint a pandamaci: képtelen megfelelni a XXI. század kihívásainak. Szar. Tele van felesleges dolgokkal, míg az igazán szükséges, ráadásul könnyen megoldható és olcsó részek hiányoznak belőle. Merthogy az önkormányzatok nagy része pl. nem tart fenn családsegítő szolgálatot, mondván, hogy az olyan sokba kerül. Pedig hát az ilyen esetekben, mikor egy iskolai csetepaté után egyszer csak meghal az ember fia, elkelhet a segítség, hogy legalább a családok ne irtsák ki egymást. Nem tudja megoldani a családsegítő a helyzetet, az ilyet nem is lehet, de segít, ha az adott ember nem segít önmagán. Erre nincs keret, sem az önkormányzatoknál, sem a rendőrségnél, pénznyelő kórházakra meg lenne. Ingyen egészségügyre, meg oktatásra. Pedig ez nem lenne olyan drága.
A másik, teljesen hihetetlen dolog, hogy ha külföldi gyökértelen kiskorú vagyok, akkor lophatok, verekedhetek, rabolhatok büntetlenül, hiszen gondviselő nincs, az intézetből meg azért szabadon elsétálhatok. Milyen idióta rendszer az, aki büntethetőnek ugyan nem minősít egy 12 éves gyereket, de úgy véli, hogy ahhoz meg van joga hogy odamenjen, ahova akar. Miféle liberális maszturbáció ez? Tessék gyorsított eljárásban jogszabályt alkotni arról, hogy ilyen esetekben bezárható legyen az, aki veszélyforrást jelent. Nem büntetést mondtam, ahhoz még nincs elég tökünk (és ki tudja - ilyen esetekben legtöbbször a szülőkre is ráférne néhány nap börtönélet, vagy ugye, családsegítő szolgálat, ami nincs), hanem bezárást. Aztán kiküldeni néhány rendőrt, elfogni az összeset, aki eddig büntetlenül garázdálkodhatott Budapest egyik legforgalmasabb terén, és becsukni. Szurkálják egymást, ha kedvük van hozzá. Ha ebből diplomáciai bonyodalom lesz, akkor én viselem a perköltséget az EU Bíróság előtt, az esetben, ha veszítenénk. De nem hiszem, hogy Románia - a mégoly paprikajancsi Basescuval is akár - megvédene egy 12 éves késelőt.

Itt nálunk Magyarisztánban azonban sajnos, hamar felejtünk. Pedig csak gondolkodni kéne, és leírni néhány mondatot. Most van nagy felháborodás,néhányan indítványoznak valamit, aztán széttárjuk kezünket és a másik oldalunkra fordulunk.
A panaszt kivizsgálták, megvitatták, aztán elejtették. Tényleg, nem olyan nagy eset.

Szólj hozzá!

Címkék: politika elkurtuk

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr28295492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása