HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

#31

2006.03.20. 19:12 hank_the_freak

"Valószínűleg akkor sem kapná fel senki a fejét, ha a Magyar Rádióban bejelentenék, hogy iráni atomtudósok kutatásai szerint Orbán Viktorban reinkarnálódott Csaba királyfi" - írja a commentdotcom. LOL - írom én.
A két nagy párt összesen már elköltötte előre Magyarország egy éves költségvetését. Ennek több, mint a felét - természetesen - a Fidesz. Ami gáz, de hát mit lehet tenni. Furcsa dolog ezt mondani, de megnyugtató, hogy valószínűleg ez csak üres ígéret. Ilyen abszurd világban élünk mi.

Még egy kis politika. Honnan került elő Mikola? Ezt kérdezték tőlem többen is, és mindenkinek azt mondtam - s most leírom itt is, ne tessék többet kérdezni - Mikola pont azért került elő, mert az elmúlt négy évben színét se láttuk. Én legalábbis egyetlen nyilatkozatát sem tudnám idézni. Színtelen, öregszik, és tökéletesen megfelel Orbán mellé egy színtelen pozícióba (olyanok mint Bush és Cheney). Ez egy üzenet volt kérem a párt fiataljainak (pl. Rogán), akik annyira szeretnének már pozícióban ülni, hogy ezért nem lenne drága nekik a választásokat is elveszíteni. Ugyanis mi történik, ha a Fidesz idén nyer? Erre pont Mikola adja meg a választ, én egy kicsit megijedtem, majd felháborodtam rajta: "Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna." Mondja a "nemzet orvosa", a dohányosokat a lelke mélyén és titkos, kéjes álmaiban koncentrációs táborokba záró egykori egészségügyér. Olyat is mond, hogy ha megszerzik a hatalmat, többet nem engedik ki a kezük közül. Egyre jobban kezdek egyetérteni Debreczeni Józseffel. Számomra magyar jobboldal kevés értelmes figurájának egyikeként feltűnő publicista ugyanis azt mondta: a magyar parlamentarizmusra leselkedő legfőbb veszély: Orbán Viktor hatalomra kerülése. Ha ezeket Mikola - és vele együtt gondolom Orbán - komolyan gondolja, akkor amit Debreczeni mondott, az úgy igaz. Nemrégiben meghallottuk, hogy a Fidesz vállalatként működik (párton belüli információ), ezek után már lehet, átalakulnak állampárttá. Adja Isten, hogy ne. Hiszen ne felejtsük el - csak hogy én is egy, a kampány színvonalára jellemző csúsztatással válaszoljak - : a kádárok (tetszés szerint nagy K-val is írható) védőszentje: Szent Orbán. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr6186101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása