HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Kraszivaja Gyévuska

2007.10.04. 20:59 hank_the_freak

Nemsokára jön egy részletesebb megnyilatkozás is a témában, de időhiányban először ezt a csámcsognivalót kell elpostolnom. Az ukrán választásokról van szó, természetesen, ha valakinek a cimkékből és a címből nem esett volna le. Néhány nappal a szavazás előtt, minthogy ugye munkaköri kötelességem, körülnéztem az ukrán pártok honlapján. Így jutottam el a Julija Timosenko hivatalos oldalára is. A hölgy amúgy miniszterelnök volt, és Ukrajna leggazdagabb asszonya. A lényeg, hogy itt néhány kép is hozzáférhető, kampánycélokra, mi másra - Windows hátteret kínál nekünk a mi Julijánk. Na de a többit a képek után!



























A "Mrs. Talmácsi" fantázianevű képen Julija mintha azt üzenné, hogy ő egy igazán tehetséges művész, ha kell, akár versenymotoron is képes kalácsot egyensúlyozni a fején. De vajon a japán vagy az olasz gazdaság felé tesz gesztust azzal, hogy milyen motorral száguldozik a szebb jövő felé? Ez rejtély, annyit mindenesetre tanácsolnék a hölgynek, hogy vegyen bukósisakot, mert így könnyen elveszítheti szép fehér mosolyát: az ukrán utakon sok a muslinca, bár adott esetben ütemes integetéssel hesegetni is lehet. Az üzenet egy drei wetter taft reklámként is felfogható: Kijev - száguldó kampány - a frizura kokemény (Pákóval szólva). Magyar változatra leginkább Dávid Ibolyát javasolnám a fiatal szavazók megnyerése miatt; a sziklaszilárd konzervatív tekintet a menetszéltől csak szikárabb lesz, a ráncok kisimulnak - persze mindezt csak középosztálybeli Suzuki robogón.




























A "Neo és Duncan McLeod közös gyermeke" című kép már mélyebb értelmű konstrukció. Julija csak lepattan a motorról, át sem öltözik, és máris megmenti a világot, legalábbis azt a csövekkel és kósza kínai kalligráfiákkal díszített vidékét, ami Janukovics kormányzása után maradt belőle. Az üzenet érthető - mármint azoknak, akik tudnak ukránul: a fehér szöveg "lépjünk ki mind a sötétségből" jelentéssel bír, ám ennek hiányában a Földközi Tengerből kagylóhéjban kilépő Aphroditére asszociálunk. Julija, ha nem kötnek vele koalíciót, kész keményebb eszközökhöz nyúlni, az ellenoldal szavazóit felkoncolni, hiszen tudjuk: csak egy maradhat. Mazochista szerepet kedvelő férfiaknak kiváló háttér, Julija így a felesleges lakossági kiadások lefaragását a pornóoldalakkal kezdi. A fejéből kijövő világosság akár a választásokon való leégést is szimbolizálhatná, valószínűbb azonban, hogy a hölgy így kíván cokit mutatni az energiapiacon hepciáskodó Putyinnak. A magyar változatot ki mással is lehetne elképzelni, mint Lendvai Ildikóval, ám a kard helyett egy megafont ajánlanék a frakcióvezető asszony kezébe. Azzal aztán elsöpörhető az egész ellenzéki hóbelevanc Zala megyével együtt.


2 komment

Címkék: politika kultura

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr5186344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dávid · http://hachier.blogspot.com 2007.10.05. 01:37:04

Az ukrán politikát nem ismerem. Szerintem a képek nagyon megnyerőek. A nő nagyon rokonszenvesnek látszik. Hangsúlyozom, látszik. Aki egy politikust akar a hátterének, akkor nesze (ha meg kell tenni ez a módja). De komolyan van olyan, aki berak ilyet háttérnek? Akármilyen párti vagyok is, nincs az az isten, hogy berakjak hátra egy honi pártvezért. Persze ez a hölgy legalább csinos és fiatalnak is látszik... Mégis, ha lesz olyan, akinek ezen múlik majd a szavazata, az szégyen lesz. Kicsit furának tartom, hogy valaki frankó hátterekkel nyomuljon egy kampányban...

gphilip 2007.11.18. 16:27:54

valóban fura :)

de miért ne lehetne egy elfogadott módja a választók megnyerésének?

a politikusok már elég régóta komoly reklám és marketingmódszerekkel próbálják megnyerni a népet, ugyanaz a cég retusálja a mekis hamburgert, hogy fogyaszthatónak tűnjön, mint a politikus fejét, hogy választhatónak tűnjön :) a kutyust, a nagyit és a gyereketet ugyanúgy beteszik pártlogó alá, mint joghurtosdoboz mellé.

ez már csak egy lépés előre. és még szórakoztatóbb is, mint Tarlós István feje premier plánban, akin még a photoshop sem segített semmit.

sőt, tovább megyek: miért ne lehetne politikus egy topmodell vagy mondjuk Dundika? fürdőruha, tengerpart + SZDSZ logó... aztán majd megmondják neki, h mit kell csinálni.

még tovább megyek. Mi a francért kell, hogy a politikai kapmányanyagok a politikusok fejét ábrázolják? mert annyira megnyerőek? francokat. Rakjanak be pálmafákat, naplementét, pucér nőket. abszolút támogatom az ötletet.

Julja egyébként szerintem simán kissé el van szállva :) ja, és a 2. képen is egy motor látható, csak a fej és a farokidom ki van takarva... a cső meg a kipufogó, az írás pedig a motor neve japánul: hayabusa.
süti beállítások módosítása