HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

#32

2006.03.22. 19:04 hank_the_freak

Kevés időm volt, így két napig tartott. De nem baj, legalább tovább élveztem! Amiről szó van: Paulo Coelho - Az Alkimista. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Szerintem a mai világ egyik legnagyobb írója Coelho. Ennek a könyvnek a méltó helye Saint-Exupéry Kis Hercege mellett van.
Coelho mesél. Mesél, élvezettel, és közben olyan dolgokra tanít, amelyeket mindenkinek tudnia kellene, s akkor talán jobb lenne a világ. Sokkal jobb. Hiszen erről szól a könyv: "maktub" - írja le többször is. Ez arab szó. Azt jelenti: "meg van írva". Néha nem lehet a személyes szenvedély útjába állni. Coelho szerint minden egy, mindent egyvalaki ír, aki talán természetfeletti lény, isten, de ott él bennünk. A "Világlélek" Isten lelkének a része. És a "Világlélek" az egyetemes nyelv, amit a mindenség beszél. Ott van, ha valaki végig akarja élni a "személyes történetét", ami "maktub", tehát meg van írva mindenkiben, csak sokan elfelejtik. A kagyló, ami a sivatagban őrzi az egykor ott folyó tenger zúgását, addig őrzi azt, amíg a tenger vissza nem tér. Mert ez az ő személyes története. A tenger az ő kincse, amit meg kell találnia. Az ólomnak is megvan a személyes története, és ha beteljesíti, akkor arannyá válhat. A Világlélek mozgat mindent, ő segít a személyes történetek beteljesítésében, s így a Világlélek nem más, mint a teremtményeknek, a teremtés minden apró csodájának tükörképe. A Világlelket mi mozgatjuk, mi merülünk el benne, ha átéljük a saját történetünket, és akkor tesszük jobbá, ha olyan állapotban vagyunk, amikor mi is csak jobbak és jobbak szeretnénk lenni. És ez mi is lehetne más, mint a szerelem?

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr12186100

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: jabulasa.com 2018.06.15. 14:27:44

Napi Google üzletfejlesztés - Elkészült a Google robotautója - Üzleti innováció, üzletfejlesztés

Trackback: www.jabulasa.com 2018.06.05. 05:32:19

Read a celebration of grandfathers by rudolfo anaya - Dissolving adderall xr in mouth

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása