HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

#37

2006.03.26. 17:28 hank_the_freak

Nos, nekikezdtem a munkának. A bevezető már kész, most jön a lényeg, a valódi elemzés, reményeim szerint jó hosszan, hogy legyen súlya is a dolgozatnak (fizikai értelemben is :) ).

Ám előtte a heti Coelho-szökőárból egy újabb darab: "Az ördög és Prym kisasszony". A könyv abba a regényfolyamba illeszkedik, amelyikbe a Veronika meg akar halni, ám míg ott Veronika az élet és a halál között választ, itt egy kis falunak kell választania a Jó és a Rossz közül. Chantal Prym kisasszony először - félelemből - közvetít a Rossz által a hatalmába kerített férfi és a történelmi szükségszerűségből haldokló falu között, azt a hamis látszatot keltve, hogy a Rossz Jót eredményezhet. Ez azonban hamis teória. Chantal sokáig őrlődik, lelkéért az angyalok és az ördögök harcolnak, míg végül, a falu népének hamis ítélete alapján, "áldozatként" beállított öregasszonyt a falu saját fegyvereivel védi meg. A Rossznak meg kell mutatnia magát, hogy a Jó győzhessen - ez derül ki a példabeszédekkel sűrűn átszőtt történetből - de a Rossz soha nem szül jót. A falu megkapja büntetését, míg Chantal jutalmat érdemel: kiszabadulhat abból a pusztulásból, amit ez az álságos, mindent megmagyarázni képes közösség érdemel. A Jó csatát nyert. De még sok-sok Prym kisasszonyra van szüksége, hogy jobbá tegye az egész emberiséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr85186095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása