HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

#56

2006.05.10. 15:30 hank_the_freak

Vajon mi visz rá valakit arra, hogy a diplomamunkáját a középiskolások evési szokásairól írja? Mit keres valaki az egyetemen aki arról ír TDK-t hogy mit keres az egyetemen? He? E három kérdés fogalmazódott meg bennem a mai szóbeli után. Ja, míg el nem felejtem: ez a közös TDK szóbelije volt, amely előtt nagy dícséreteket kaptunk a konzulensek, közben pedig a tanárok részéről is ("a minisztériumba is el lehetne ezzel menni, egy kincs, amit írtak"), és a prezentáció sem sikerült rosszul. Na most ezek után azért némi ellentételezést vártunk volna a pontokban is. És nem találjátok ki, nyolcból hanyadikak lettük. De, mégis kitaláltátok, nyolcadikak. Körülbelül a Lada bahcsiszeráji keréktöréséhez hasonlítható az az érzés, ami ekkor átsuhant testem-lelkem tekervényes alagútjain. Komolyan, a hetediket lettünk volna, szégyent éreznék. Így meg nem.

Ez viszont felértékeli a tegnapi ötödik helyemet a politológia TDK-n. Ott még akár negyedik is lehettem volna (az első három negyed-ötödéves szakod hallgató volt mind), ám elkapott a gépszíj: a 15 perces időkorlát leteltekor a prezi harmadánál tartottam, és a kuncogás langy fuvallatként futott át a termen mikor a végére hajtottam egy huszáros vágással az előadásnak. Mindegy, állítólag ez még így is szép eredmény.

A hét amúgy egyébként sem egyszerű. A hétvégén 11. szülinapi műsor a rádióban, két nap 0-24 (na jó, kicsit túloztam), és a pénteki műsor is erről fog már szólni... Ezenkívül zéhák, szakkoleszos felvételi, a jövő héttől meg vizsgák. És még az az örömöm sincsen meg, hogy a hetet egy Renault-győzelem indította volna. Ugyanis kedvenceimet bizony betyárosan elgyepálták a pirosok. Azért remélem, ez nem hosszú távú, mert az azért nagy szégyen lenne. Egy vén csataló és egy kis nyikhaj ver egy dinamikus, friss világbajnokot? Nonszensz.

Ma még külön eszembe jutott a burek, amit Alustában ettünk, és nagyon finomnak találtam, ámbár elég laktatónak, úgyhogy ide is írom a receptjét:

Krími Burek

Hozzávalók: vékonyra vágott bacon, leveles tészta, nagykocka tészta egy pohár tejföl, fél kiló túró, három tojás

Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját meg a túróval és egy kis tejföllel összekeverjük masszává, majd végül a tojáshabot is belekeverjük. Végül az egészet elkeverjük a megfőzött nagykockatésztával. A leveles tésztát a tepsi aljára tesszük, és ráterítjük a tölteléket. A tetejére pedig a bacon szeletek, és még egy nagyon vékony réteg leveles tészta kerül (vagy tésztacsíkok), megkenve tojással. Végül 200 fokon kisütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Mint már mondtam, nagyon finom! És iszonyat laktató :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr99186076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása