HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

A "mute" gomb szükségességéről

2006.06.10. 21:37 hank_the_freak

Elkezdődött a vébé. A meccsekről persze lehet vitatkozni, az első szerintem parádésan jó volt, a mai angol meccs meg hagyott némi kívánnivalót maga után, a lényeg persze hogy nyertek Lampardék.
De ellenben és azonban! Remélem legközelebb kétszer is meggondolják, kinek adják a vébéközvetítés jogát. Sajnos arra még négy évet kell várni, most meg végig kell szenvedni ezekkel. Héder Barna varázs-poénjai: "A nőknek... izé... ööö... szóval az első vébé... szóval azoknak a nőknek akik először néznek focivébét, egy jótanács... ööö... hogyha egy védő kötényt kap, még nem biztos, hogy jól főz, he he...". Bumm, ratata, uzit neki! Az még csak hagyján, hogy az este meg még ugyanezt fel is emlegetik, ráadásul többször, de a valószínűleg agonizáló szakkommentátor hangja mellett csak az jelent valami okot a fejfelkapásra, mikor Léderer Ákos azt mondja: "benne volt a buksijában az egyenlítés." Az. Buksi. Szerintem inkább egy hatalmas néger fej. De legyen neki buksi. Kíváncsi vagyok, mikor emlegeti a játékosok lábacskáját vagy popsiját.
Ezek után már csak hab a tortán, hogy a műsort Kokó vezeti, akinek média-tehetségéről már a méltán elfeledett nevű kvízműsorban is tanúbizonyságot szerezhettünk ("helyesz a megfejtész"). Úgy tűnik, az ex-boxolók most már egy-egy csatorna "kiválóságainak" számítanak. Várom már, hogy mondjuk Csonttörő műsort vezessen valahol. Röhej.
Míg el nem felejtem, persze a dögunalmas angol meccs alatt is gyalázat volt a kommentálás, főleg a szakkommentátor, aki félidőnként egyszer szólalt meg, akkor is annyit, hogy "kiváló meglátás". Szóval, jól indul a vébé médiaszempontból. Hajdú B.-t minden meccsre!

Persze agyament kommentátorok a teniszben is léteznek, a Eurosporton külön műfajt épített fel Horváth Mariann, aki azt hiszi, fiatalos, szimpatikus stílusra vall, ha a férfiakat fiúknak, a nőket lányoknak titulálja, és előszeretettel használ angol szakszavakat (pl. ritörn). Pedig nem. Ez teljesen olyan mintha tenné az agyát. Ezenkívül valami rejtélyes okból kifolyólag azt hiszi, ha a pályán kuss van, akkor neki a budapesti stúdióban suttognia kell. Szabó Gábor a másik gyöngyszem, ő Yoda mesteréhez hasonló betegségben szenvedhet, aminek következtében a teniszezők nevét következetesen a mondat végén használja, a maguk teljességében. Pl.: "Nem hittem el hogy ezt az adogatás-fogadást eléri és visszaadja, de mégis gyönyörűen megcsinálta (....) Roger Federer". Ezenkívül felépített egy olyan hanghordozást, ami arra enged következtetni, hogy valaki permanensen szorongatja a tökeit. Horváth Ákos még csak-csak oké.

Mindenesetre holnap nagyüzem: ma simán verte Henin Kuznyecovát, de hát nem is vártam mást, holnap viszont szenzációs meccsre van kilátás. Sajnos ugyanakkor lesz Hollandia és Szerbia meccse is, a vébén. Előtte meg a brit nagydíj. Hogy oldom én ezt meg, hogy közben még a statisztika se szálljon ki az agyamból? Nehéz ügy... Ami meg az időmérőt illeti: hát igen. Alonso ismét a csúcson. Go-go Renault!

Szólj hozzá!

Címkék: foci forma1 tenisz

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr75186061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása