HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Ordas hétvége

2006.07.25. 20:17 hank_the_freak

Amikor átböngésztem a hétfői lapokat, és láttam, hogy Orbán Tusnádfürdőn újabb sámáni beszédet mondott, bevallom, már előre kaján mosollyal fentem a fogam, készültem rá hogy az ordas baromságokat aprólékosan ízekre szedem. Ám aztán kénytelen voltam belátni, hogy semmi értelme nincs, mert olyan méretű zagyvaság az egész, amire már Lendvai Ildikó sem reagál érdemben, pedig ez már nagy szó. Egy bukott politikus kapálózása. Egyszerűen nulla.

A szemem így egy lentebbi hírre siklott, amivel már érdemes foglalkozni. Egy Orbánnál sokkal butább, ám sajnos veszélyesebb "politikus" nyilatkozata volt. Ján Slotáé, aki sajnos a szlovák kormánykoalíció egyik pártjának elnöke. Azt az undorító soviniszta fröcsögést, amit egy cseh lapnak lenyomott, talán Iránban el lehetne sütni, bár ott sem siklanánk el fölötte, az hétszentség.
Kritikus ismerőseim most jönnének vele, hogy lám-lám a liberális elmének is azért van, ami túl sok. Én pedig azt mondom: ha Slota ezt a szlovák parlamenti patkó legszéléről mondaná el minden héten napirend előtt, és ki lehetne röhögni, vagy sajnálkozni rajta hogy ilyen ember egyáltalán a világon van, az rendben lenne. Ő is elmondta a véleményét, joga tehát nem csorbult, de a normális emberek meg kiröhögik és/vagy elítélik, amint az rendjén való. A baj az, hogy ez a vadbarom az Európai Unió egyik tagországa kormánypártjának elnöke. Kérem: ilyenkor kellene súlyos politikai szankciókat lépni, azt elősegítendő, hogy az SNS mihamarabb az európai politika szemétdombjára kerüljön a MIÉP-pel, a Lengyel Családok Ligájával, Le Pen-nel és társaikkal együtt. Ne féljünk odacsapni! Igenis van jogunk, alapunk és ami a legfontosabb, lehetőségünk arra, hogy szankcionáljuk ezt a katasztrófális koalíciót. Ha másért nem, hát a felvidéki magyarok (meg a saját önérzetünk) miatt. Az Unió felelős vezetői helyében is azon igyekeznék, hogy a szlovák kormány, mielőtt még nagyon elhelyezkedett volna a bársonyszékben, állhasson is rögtön fel. Nem etikus? Mindenesetre etikusabb, mint ordas, idejétmúlt és szemétdombra való eszméket hangoztatni, vagy éppen ezeket eltűrni. Slota ugyanis sokkal veszélyesebb, ha rásütjük, hogy idióta barom, mert ekkor marginalizáljuk a problémát. Azt kell néznünk, hogy egy EU országban fajsúlyos politikus. Persze az idióta barom szerepkörbe jobban beillene. Feladatunk tehát, hogy oda is kerüljön, ne pedig a parlamentbe.

Az ügyben az álláspontom majdnemhogy tökéletesen egyezik Navracsics Tiboréval. Na erre varrjatok gombot...

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr70186048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása