HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Egy ellentmondás vége

2006.09.11. 18:41 hank_the_freak

Ma bejelentette visszavonulását Michael Schumacher. Nem tudom, sírjak, vagy nevessek a híren, mindenesetre örömömben teszem, bármit is teszek.

Vitathatatlan, hogy a sportág egyik nagy alakja vonult vissza, és némiképp űrt hagy maga után, de bármennyire is nem értenek ezzel egyet sokan, sok igazság van abban, amit Alonso mondott: a sportág - ha nem is "a" de mindenképpen egyik - legsportszerűtlenebb alakja távozik. Aki nem hiszi, nem látta, vagy vitatkozna, járjon - de mindenesetre olvasson - utána. Számomra már hívó szóvá váltak ezek a dátumok (és nyugodtan hozzáírhatjuk 2006 Monte Carlot is).

Ami meg azt illeti, hogy Alonso mit mondott, igen, valóban nem szokás ilyeneket mondani, ha egy sport-sztár visszavonul, de ez az ő véleménye - miért ne mondhatná? Végülis, sok dologban igaza van, pl. a Massa-afférban is, amelyet már Ecclestone is hazugságnak bélyegzett.

Ráadásul nem alaptalan a gondolat, hogy a FIA megpróbálja szándékoltan Schumi kezére játszani a vb-címet. Amelyet ő - remélhetőleg - nem akarna. Amellett, hogy a fentiek mind igazak, Schumacher sok szimpatikus dolgot tett az elmúlt években - ebből csak keveset a versenypályán.

A tisztességes visszavonulás nem csak azt jelenti, hogy az ember bajnokként vonul vissza. A csúcson való abbahagyást Schumi már elszúrta. Onnan már elindult lefelé. Ez az utolsó pillanat, hogy bizonyítsa, megérdemelte címeit.

 

De "A Legnagyobb" soha nem lesz. Az megmarad Ayrton Sennának.

Szólj hozzá!

Címkék: forma1

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr59186035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása