HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Uborkaszezon

2007.06.26. 13:23 hank_the_freak

Történnek néha olyan dolgok, amiket nem értek. Meg persze nem lepődöm rajtuk, de nem értem. Ilyen pl. a BKV új akciója. A Pestről való hazaköltözésben a legfájdalmasabb az volt, hogy mindeddig nem sikerült a 2006-os, 2007-es vagy a 2008-as Combinókkal utaznom. Mert hát értékelnem kéne: melyik a jobb egy fülledt villamoskocsi lehűtésére? Nagyobb ablak? A meglévő nulla hatékonyságú légkeringető felturbózása? Esetleg légkondi? Aki nem tudna róla, a BKV erről szavaztatja a három "tesztvillamoson" utazó embereket.

A sztorinak több fájdalmas pontja is van: először is, a légkondik az eredeti Combinókon alapfelszereltségnek számítottak volna, csak takarékoskodó városvezetésünk úgy döntött, úgyis közel vannak a megállók, ott meg nyitogatják az ajtókat, minek a pénzt pocsékolni felesleges hűtésre. Az, hogy a körúti villamos a főváros legforgalmasabb tömegközlekedési útvonala, ahol csúcsidőben egy rakás utazós egymás arcába fülled, mellékes.

Azaz hogy mégsem, mert most valamiért mégis fejlesztésekre van szükség. Viszont így ajándéknak tűnik. Sőt, a kedves utazóközönség még választhat is: a szólással ellentétben itt most egy szék van, és két pad, ami alá be lehet esni. Magyarországot ismerve már csak az a kérdés, a két szar közül az ablak, vagy a légkeringető fog győzni.

 

Egyszóval átérzem az ilyen helyzetet. De ennek ellenére NEM éneklem meg - mint a "panaszkórus" résztvevői. Kövezzenek meg, de az ilyen fajta, jópofának beállított cinikus nyavalygást sosem szerettem. Nem elég, hogy semmi értelme, ráadásul még idegesítő is - furcsa, hogy pont én mondom ezt, a civil társadalom kibontakozását remélő megnyilatkozásaim után, de őszintén: hallgassa meg mindenki, aztán kommenteljen serényen az, aki nem akarja, hogy a mókus rakjon fészket az orrában a szólóénekeseknek és az idegbeteg módra kalimpáló kórusvezetőnek!

3 komment

Címkék: napjaim politika

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr47185977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ravezed (ravezed) 2005.11.24. 21:49:34

Ehh, a Combino 2-4 percenként megáll, szerintem a légkondi tök fölösleges. Metróba kéne inkább.

gphilip (gphilip@vipmail.hu) 2005.11.24. 21:49:34

SP, nem igazán értek egyet.
én rendszeresen utazom Combinoval, de rendszerint csak 2 megállót: kibírhatatlan. Legtöbbször inkább gyalog megyek, pedig azért a combinon kívül sincs hűvös mostanában, de inkábbb ez, mint ott bent, a sok egymás arcába mászó barom ember, akiket különben télen is rühellek, sőt az összes létező évszakban.

Azért megnéznék egy-két árcédulát, hogy vajon mennyibe is került egy combino, mennyibe került volna gyári légkondival, és mennyibe kerül ez az egész bénázás a szavaztatással meg majd az extra felszereléssel, ha egyáltalán lesz belőle valami.

Nem lepődnék meg, ha a BKV arra játszana, hogy nyár végéig elsavaztatgatják a népet, aztán ősszel már: "jajj, kérném, úgyis itt a hűvös idő, majd jövő nyáron".

na persze utálom a demagógiát. sőt, a panaszkodást is, bármilyen jólesik néha.

djflatline (-SP-) 2005.11.24. 21:49:34

Hát az egyértelmű, hogy a BKV mindenből megpróbál a legolcsóbban kijönni, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy az utasnak már széke sem lesz :P
Egyébként én ebben a tekintetben mázlista vagyok, nem utazom sűrűn a Combinoval. Egyébként nemrég nagy nyári melegben mentem vele pár percet, és egyáltalán nem volt "füllesztő meleg", ahogy azt a tévében kihangsúlyozták. Aki a Combinon majd megfullad, azzal ugyanez megtörténik az alagútban megálló metrón is. Ez megint csak egy "mószeroljuk minél többet a Demszkyt" balhé...
süti beállítások módosítása