HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

October rain

2006.10.06. 12:34 hank_the_freak

A legszomorúbb az egészben az, hogy így, az ötven éves évfordulón talán illett volna egy amolyan "amerikaifilmes" összeborulással megünnepelni 23.-át, vagy ha azzal nem (álmodik a nyomor), akkor legalább egy nap nyugalommal. Erre ugye semmi esély nincsen, valamelyik angol fogadóiroda nyilván már ki is számolta az oddsokat, majd hülye lesz bárki is fogadni. Akkor már inkább a magyar-török. Még ott sincsenek ekkora oddsok.

Szomorú a dolog azért is, mert tétje nincs. Gyurcsány olyan biztosan nyeri majd a bizalmi szavazást mint a vöcsök, innentől kezdve pedig számára - és a külföld számára is - le van rendezve a dolog, és ez így igaz, hiszen a legitimitást a kormányfő a parlamenttől nyeri, a kormánya meg tőle.

Orbán Viktor pedig tehet egy szívességet - mást nemigen. Azzal, hogy továbbra is az utcán tartja a tömeget (figyelem - tartja!), kvázi beismeri, hogy nem tudja őket hazavinni, s inkább úgy tesz, mintha volna a dolognak létjogosultsága. S ezzel eléri, hogy az utcai politizálást azonosítsák a Fidesszel, nemcsak külföldön, hanem itthon is. Valamint előbb-utóbb a szélsőjobbal, hiszen legtovább kitartani ők fognak. A normális emberek és a gazdák ugyanis hazamennek, mert dolgozni kell. "Szép lassan fölbukunk" - mondhatja önmagának, mint Gyurcsány.

Gyurcsány egyébként igen okosan tette, hogy bocsánatot kért, hiszen ha nem teszi, akkor az ország nagy többsége önelégült pojácának nézte volna - amúgy jogosan. Így viszont azt is elérte, hogy a Fidesz többé nem hivatkozhat Sólyom Lászlóra sem.

Orbán Viktor egyébként úgy járna a legjobban, ha alkut kötne Gyurcsánnyal költségvetési kérdésekben. Nevezetesen abban, hogy mennyi pénzt is kapjanak a megszaporodott fideszes önkormányzatok. Szüksége is lenne erre, hiszen eddig lehetett több-kevesebb igazságtartalommal azt mondani, hogy azért nincs pénz mert a szocik a saját megyéiknek adják. Na de hát most már nincs a szociknak megyéje. Az alku után pedig egy-két év nyugalom jönne, és 2009-2010-ben el lehetne vitatkozni azon, hogy azoknak köszönhető-e a fejlődés akik adták a pénzt, vagy azoknak, akik felhasználták.

Orbán biztosan vevő is lenne erre, hiszen okos ember, de a helyzet az, hogy most már nem tud mit csinálni. "Azért a víz az úr" - mondta (írta) ezt egy - úgy tűnik - nálánál okosabb ember úgy 160 éve.

Az ellenzék vezére nem bujtogat, az ellenzék vezére a másik oldalán van a parlamenti kapunak, és ez igaz minden ellenzéki politikusra. Hát, legalábbis így kéne, hogy legyen. Ugyanis Magyarországon parlamentáris demokrácia van, és mind a külföldi elemzők, mind a belföldi kormányzat szarik rá, hogyha az alkotmányos rend megdöntését követelik a parlament előtt. Ezzel az ellenzék csak és kizárólag magának árthat. A választások 2010-ben lesznek legközelebb, ha addig kitart a kormánypárti többség Gyurcsány mellett, akkor ez lesz, kérem szépen. Lehet szeretni vagy nem szeretni, tessék tüntetni, de ne játsszunk forradalmat, ha lehet. Ezzel csak 56-ot teszik nevetségessé. Tessék alkotni, kritizálni, indítványozni. Hogyha ez nem megy, nem kell politizálni, és akkor marad Gyurcsány, mert nincs más. Oszt jónapot.

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr53186028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása