HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Miskolc támad revisited

2007.07.10. 15:14 hank_the_freak

Ritkán fordul elő az ilyesmi, de felül kell bírálnom néhány korábbi kijelentésemet. Ugyanis aziránti felháborodásában, hogy ITT nem túl hízelgő modorban nyilatkoztam Miskolcról (mármint a városról, nem pedig annak politológusairól), kedves vitapartnerem (és néha-néha barátom), Csabi, meghívott a hétvégére.

No jó. Miskolc tényleg nem Magyarország legrondább városa, sőt, néhány kifejezetten szép része is van. Milyen kár, hogy ezek a perifériákra esnek.

A feladat adott: meg kell győzni engem, hogy Miskolc az ország legszebb városa (és persze hogy vesszenek a trónbitorló pécsiek). A tempó megfeszített, és annak ellenére, hogy Csabi a rusztikus bájáról híres Avasban lakik, azért sikerül egy-két szépséget mutatni. Itt van mindjárt az avasi kilátó, ahonnan szép kilátás nyílik - nappal, és még szebb nyílna este, ha a betonrudat megszépítő világító reflektorokat nem úgy helyezték volna el, hogy elvakítsa az embert, ha véletlenül a városnak nem sikerülne.

Az innen levezető lépcső viszont kifejezetten jól néz ki, mint ahogy a Déryné utcai bárok is tetszenek, attól eltekintve, hogy a pincérek nem mindig érzik feladatuknak a kiszolgálást; no persze nem tehetek nekik szemrehányást, hiszen mikor leülünk az asztalhoz, még két fiatal srác vagyunk, mire odajönnek, már lehet, hogy aggastyánok.

Lillafüreden rég nem jártam már, az kimondottan jól esett, bár kissé illúzióromboló az, hogy a patakot (amely nem a Szinva-patak) művileg pótolják kiszáradás esetén. Vízibiciklizni sem rossz, bár a tó kicsi, de a kastélyszálló szép, úgyhogy legalább a látvány kárpótol.

További örömöket jelent a barlangfürdő, ami talán az egyetlen olyan hely Miskolcon, amelyre, bármennyire is igyekszem, nem tudok semmilyen negatív megjegyzést tenni. Ja, de. A betonfélkör. Ez állítólag a fürdő jelképe, és már rég ott van, na de igazán át lehetett volna építeni, mondjuk kicserélni fára, mert így olyan, mintha Kádár János integetne ki a sakktábla mögül az egyik medencéből.

A feszített tempó miatt a diósgyőri várra csak egy pillantás marad, és a hétvégét a belvárosban fejezzük be. Szép épületek, csak túl sok csúnya épület van közöttük. Eklektikus. Ez a baj.
De ezzel együtt, "revideálom álláspontomat". Miskolc szép. A maga módján.

Szólj hozzá!

Címkék: napjaim

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr8185972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása