HTML

Villete

Egy okos egyetemista - politikáról, közéletről, sportról, kultúráról, magyarokról, franciákról... ami jó Firefox-ra optimalizálva

Linkblog

Egy nagy rakás szar

2006.09.19. 10:16 hank_the_freak

Egy nagy rakás szar - ez a véleményem arról, ami tegnap történt. Szakmai indíttatástól vezérelve kimentem a Kossuth térre és a Szabadság térre, megnézni ezt a sok hülyét, aztán úgy másfél óra múltán úgy mentem el onnan, hogy szégyellem, hogy Magyarországon élek, ahol ilyesmi megtörténhet. Ahol a társadalom mocska megteheti büntetlenül, hogy felgyújtja a televízió székházát, és főleg - ahol mindezt a vezérszónokok összekötik 56-tal. Hogy merészel bárki egy idiótákból és megvadult csőcselékből álló tömeget egy forradalommal azonosítani? Aki tegnap részt vett ebben a szégyenteljes dologban, javaslom, járjon mostantól lehajtott fejjel, és örüljön, hogy nem történt baja, mert történhetett volna.

Milyen nép az, amelynek fővárosában félnem kell az utcán, ha elítélem azt, amit egy rakás söpredék üvöltözik? Mert tegnap ez is történt. Szégyellheti magát mindenki, aki ott volt, és éljenzett! Most olvasom, hogy akik betörtek székházba, kirabolták a büfét. A szovjet hősi emlékmű körül a fákat tördelték ki. Ez, forradalom? Ez a történelem szemétdombjára való este? Gusztustalan!

 

Sejthető volt, hogy Gyurcsány beszéde ambivalens érzéseket fog kiváltani. Nekem pl. tetszett, mert világosan látszik, hogy az MSZP ortodox balszárnyának és a székükbe kényelmesedett teszetosza képviselőknek beszél. Ugat velük. Ahogy már régen kellett volna: "basszátok meg, nem jó ez így!". És igen, a munkatársaimmal én is így beszélnék, ha én lennék a főnök és szükségét látnám!

A másik dolog: okozott valakinek meglepetést az elmondottak tartalma? Mert ha igen, akkor az vagy hülye, vagy csukott szemmel járt az országban négy éven keresztül. Sőt! Tizenhat éven keresztül! Egyik sem túlzottan örvendeztető dolog. (Ez egy remek példája a Whitehead-féle "barátságtalan térközöknek: olyan embereknek van beleszólásuk a demokratikus politikába, akik az értékeit nem vallják magukénak). Kérem: hazudott Antall, hazudott Boross, hazudott Horn, hazudott Orbán, hazudott Medgyessy és igen, Gyurcsány is hazudott. Csak ő bevallotta (egyébként már a kormányprogram preambulumában)! Nevetséges, hogy pont e beszéd kapcsán vetik fel a "morális romlás" kérdését. Szerintem éppen ezzel a beszéddel léptünk a morális javulás útjára. Elkúrtuk. Igen. Tizenhat éve folyamatosan elkúrjuk.

 

A reakciók sem voltak éppen felemelőek, szinte láttam magam előtt Pokorni ájtatosan megrendült fintorgó arcát, ahogy morálról beszélt. Csurkának a szavait szinte már egy évtizede csak copypaste-elik, mert tökmindegy hol van, ugyanazokat az ordas faszságokat mondja. Sólyom egy újabb történet. Tudja jól, hogy meg van kötve a keze, és szerintem alig bírja ki, hogy nem írhat csak úgy ki új választásokat. Most még az MDF is hőbörög - ennyit a mérsékelt hangvételről. De ez még rendben van: ugyanis Lendvaitól is álszent dolog volt kérkedni az egésszel, ez Gyurcsány dolga. Az SZDSZ meg először elhatárolódik, utána mégsem? Ugyan kérem!

Szóval ez rendben. De! Egy parlamenti párt, nevezetesen a Fidesz, jelképesen melléállt ennek az ocsmány zavargásnak. Rendben, nyilvánvalóan nem a tévé felgyújtására buzdítottak, de a "szolidaritást" mégis kinyilvánították. Ehhez még hozzájön az a sok hülyeség, amit a Hír TV riportere összehordott. Ez nem tűnik el nyomtalanul!

 

A jobboldal ismét öngólt lőtt. De most az egész ország szégyellheti magát miatta. Mit ért el a tegnap esti csürhe? Csütörtökön nem lesz értelme, legitimitása, vagy visszhangja a tandíj-tüntetésnek. Pedig annak lett volna értelme. Ennek meg semmi. Ezenkívül, szombaton még a politikai közbeszéd attól volt hangos, hogy a Fidesz radikalizálja a szavazóit. Akkor erről még lehetett vitatkozni. Ezek után már nem lehet. El kell fogadni igaznak.

A Fidesz, ha nem akar hatalmasat bukni az önkormányzati választásokon (amely utolsó bukása lenne minden bizonnyal), akkor azonnal és élesen el kell ítélnie a tegnap esti történteket (emellett véglegesen elküldeni Wittner Mária megélhetési 56-ost a halál f***ára).

Négypárti konszenzust is elvárnék. Ám egyelőre még azt sem tudjuk, hogy vége-e és ha igen, hogy végződött "a köztársaság történetének legsötétebb éjszakája".

 

Függöny. Minden kérdés nyitva.

 

-------------------------------------------------------

 

Új fejlemények: a Fidesz még mindig nem határolta el magát, sőt. Szíjjártó állítólag reggel a tévében a kormányra hárította a felelősséget. Sólyom közben kiosztotta a Fideszt (is), ami nem meglepő annak a fényében hogy a 4 (5) párti konszenzusos határozatot (amelyet már reggel előre jeleztem) ketten elutasították a Fidesz frakcióból (egy vénség, a másikat nem tudom), ketten pedig tartózkodtak, köztük természetesen W. M.

Az ELTÉ-t bezárták, állítólag mára újabb balhé készül. Azt, hogy mennyire nincs értelme ennek, az is bizonyítja, hogy tegnap ott hangoskodott Tomcat is, az internet ürüléke.

 

Visszatérve az előzőekhez: a Fidesz ezzel aláírta saját halálos ítéletét. Ezek után nehéz lesz bárhol is szalonképesnek lenni Európában. A baj az, hogy Magyarországon vagyunk, nem Európában.

Szólj hozzá!

Címkék: politika elkurtuk

A bejegyzés trackback címe:

https://freaky.blog.hu/api/trackback/id/tr75186033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása